Marinovaný kuřecí steak
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Na marinádu:
- (čerstvé bylinky nasekané)
- oregáno
- čerstvá bazalka
- citronový tymián
- 2 lžíce Balsamico krém světlý
- 6 nakládaných sušených rajčat v oleji nakrájených na proužky (+3 lžíce oleje ze sušených rajčat)
- 1 chilli paprička nakrájená na plátky
- 2 lžíce zakysané smetany
- sůl
- citronový pepř
- 1/2 lžičky silně pálivého feferonkového krému
- 500 g kuřecích řízků (prsní, nebo stehenní)
Postup Marinovaný kuřecí steak
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme. Ingredience na marinádu pořádně promícháme. Do masa uděláme zářezy, aby marináda prostoupila co nejvíce do masa. Takto připravené maso dáme do marinády a řádně ho v ní prohněteme, přikryjeme folií a necháme odpočívat.
Rozpálíme si pánev a maso opečeme z obou stran. Doba pečení záleží na každém, jak má steaky rád propečené.