Marinovaný kuřecí steak

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Na marinádu:
(čerstvé bylinky nasekané)
oregáno
čerstvá bazalka
citronový tymián
2 lžíce Balsamico krém světlý
6 nakládaných sušených rajčat v oleji nakrájených na proužky (+3 lžíce oleje ze sušených rajčat)
1 chilli paprička nakrájená na plátky
2 lžíce zakysané smetany
sůl
citronový pepř
1/2 lžičky silně pálivého feferonkového krému
500 g kuřecích řízků (prsní, nebo stehenní)

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme. Ingredience na marinádu pořádně promícháme. Do masa uděláme zářezy, aby marináda prostoupila co nejvíce do masa. Takto připravené maso dáme do marinády a řádně ho v ní prohněteme, přikryjeme folií a necháme odpočívat.

  2. Rozpálíme si pánev a maso opečeme z obou stran. Doba pečení záleží na každém, jak má steaky rád propečené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!