Kapr s uzenou paprikou

Recepty, Ryby

Suroviny

kapr
hrubozrnná sůl
uzená paprika
hladká mouka
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Ulovíme kapra asi tak 58 a více centimetrů dlouhého. Doma ho vykucháme, očistíme a stáhneme z kůže. Poté nahatého kapříka vyfiletujeme a nakrájíme na kousky.

  2. Kousky kapra posypeme hrubozrnnou solí, poprášíme jemně hladkou moukou a poprášíme uzenou paprikou - viz Rojíkovo koření. Toto provedeme po obou stranách.

  3. Poté kousky kapra jemně zakápneme olivovým olejem, naskládáme je do uzavíratelné nádoby a necháme odležet přes noc v lednici.

  4. Druhý den se vrhneme na přípravu. Na rozpálené pánvičce kapra osmažíme z obou stran 3-5 minut - záleží na tom, jak jsou kousky ryby silné. A pak už jen podáváme lahodný pokrm.:-) Jako přílohu zvolte to, co máte rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!