Grilovaná skládanka s červenou čočkou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 200 g vařené červené čočky
- polovina červené papriky
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 2 lžíce pórku nakrájeného na proužky
- ½ lilku
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce balzamikového octa
- 1 lžíce třtinového cukru
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup Grilovaná skládanka s červenou čočkou
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme na centimetrová kolečka, z obou stran osolíme a necháme asi hodinu vypotit.
Pak je opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme papírovou utěrkou. Na olivovém oleji opékáme dočervena spolu s paprikou nakrájenou na menší kousky. Zeleninu přendáme na talířek a potřeme mašlovačkou olivovým olejem, do kterého jsme přidali jeden rozmačkaný stroužek česneku.
Na stejné pánvi pak opečeme na trošce oleje pórek, přidáme k němu uvařenou červenou čočku, stroužek česneku (nebo podle chuti i víc), osolíme a opepříme.
Řapíkatý celer nakrájíme na kostičky a na jiné pánvi, na lžičce olivového oleje, krátce restujeme. Pak přidáme balzamiko, cukr a restujeme, dokud se tekutina neodpaří a celer není pokrytý lesklou glazurou“.
Misku si vypláchneme studenou vodou a na její dno položíme kousek papriky, pak plátky lilku, vrstvu čočkovo-pórkové směsi, opět papriku, lilek a končíme čočkou.
Vyklopíme na talířek, lehce zakápneme olivovým olejem, okolo rozložíme řapíkatý celer a ihned podáváme.