Vepřové plátky v pikantní omáčce ze sušených rajčat

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety bez kosti
sůl
pepř
2 PL oleje z naložených sušených rajčat
2 PL pesta ze sušených rajčat nebo několik kousků v oleji naložených sušených rajčat nahrubo rozmixovaných
2 PL pomerančové hořčice (Lidl)
1 polévková lžíce naložené kapary
150 ml smetany na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Kotletky rukou naklepeme, osolíme a opepříme a po obou stranách dozlatova opečeme na rozpáleném oleji. Maso vyjmeme a odložíme stranou.

  2. Do výpečku v pánvi přidáme sušená rajčata a hořčici, chvíli osmahneme, přilijeme smetanu a nakonec přidáme kapary. Společně provaříme (omáčku můžeme případně naředit trochou vody nebo vývaru) a podle chuti dosolíme.

  3. Do pánve vrátíme maso i se šťávou, kterou pustilo a už jen prohřejeme. Podáváme s opečenými brambory nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!