Vepřové plátky v pikantní omáčce ze sušených rajčat
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové kotlety bez kosti
- sůl
- pepř
- 2 PL oleje z naložených sušených rajčat
- 2 PL pesta ze sušených rajčat nebo několik kousků v oleji naložených sušených rajčat nahrubo rozmixovaných
- 2 PL pomerančové hořčice (Lidl)
- 1 polévková lžíce naložené kapary
- 150 ml smetany na vaření
Postup Vepřové plátky v pikantní omáčce ze sušených rajčat
Postup přípravy receptu
-
Kotletky rukou naklepeme, osolíme a opepříme a po obou stranách dozlatova opečeme na rozpáleném oleji. Maso vyjmeme a odložíme stranou.
Do výpečku v pánvi přidáme sušená rajčata a hořčici, chvíli osmahneme, přilijeme smetanu a nakonec přidáme kapary. Společně provaříme (omáčku můžeme případně naředit trochou vody nebo vývaru) a podle chuti dosolíme.
Do pánve vrátíme maso i se šťávou, kterou pustilo a už jen prohřejeme. Podáváme s opečenými brambory nebo s rýží.