Hovězí pupek s česnekovou omáčkou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 3/4 kg hovězího pupku
- 12 stroužků mladého čerstvého česneku (2 palice)
- 1 karotka
- 1 petržel
- 2 uvařená vejce
- 5 lístků libečku
- 2 střední cibule
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- pažitka
- 1 litr hovězího vývaru z pupku
- slunečnicový olej
Postup Hovězí pupek s česnekovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Do většího hrnce dáme vařit vodu a nakrájíme na větší kusy plát hovězího pupku. Přidáme karotku, petržel, neoloupanou jednu cibuli, libeček, sůl a 5 kuliček černého pepře. Vše vložíme do vařící vody a vaříme do změknutí masa.
Poté maso vyjmeme a nakrájíme na menší kostky a udržujeme v teple. Vývar scedíme a použijeme pouze scezený vývar bez zeleniny. Do menšího hrnce si dáme trochu slunečnicového oleje a po jeho rozehřátí přidáme na jemno nakrájenou cibuli.
Orestujeme lehce do zlatavé barvy a přidáme utřený mladý česnek. Lehce orestujeme a přidáme dvě lžíce hladké mouky a společně zasmažíme lehce tak aby zásmažka zůstala světlejší. Podlijeme scezeným vývarem a necháme dojít k varu.
Dobře rozmixujeme ponorným mixérem dohladka a vložíme na jemno nasekanou hrst pažitky a dvě na jemno nasekaná vejce uvařená natvrdo. Dle potřeby ještě můžeme osolit a opepřit, ale již vývar vše obsahuje.
Společně provaříme cca 15 minut a na závěr vložíme nakrájené hovězí maso. Lehce promícháme a podáváme s přílohou – třeba netradičně zvolíme špecle.