Hovězí pupek s česnekovou omáčkou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

3/4 kg hovězího pupku
12 stroužků mladého čerstvého česneku (2 palice)
1 karotka
1 petržel
2 uvařená vejce
5 lístků libečku
2 střední cibule
sůl
pepř
hladká mouka
pažitka
1 litr hovězího vývaru z pupku
slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hrnce dáme vařit vodu a nakrájíme na větší kusy plát hovězího pupku. Přidáme karotku, petržel, neoloupanou jednu cibuli, libeček, sůl a 5 kuliček černého pepře. Vše vložíme do vařící vody a vaříme do změknutí masa.

  2. Poté maso vyjmeme a nakrájíme na menší kostky a udržujeme v teple. Vývar scedíme a použijeme pouze scezený vývar bez zeleniny. Do menšího hrnce si dáme trochu slunečnicového oleje a po jeho rozehřátí přidáme na jemno nakrájenou cibuli.

  3. Orestujeme lehce do zlatavé barvy a přidáme utřený mladý česnek. Lehce orestujeme a přidáme dvě lžíce hladké mouky a společně zasmažíme lehce tak aby zásmažka zůstala světlejší. Podlijeme scezeným vývarem a necháme dojít k varu.

  4. Dobře rozmixujeme ponorným mixérem dohladka a vložíme na jemno nasekanou hrst pažitky a dvě na jemno nasekaná vejce uvařená natvrdo. Dle potřeby ještě můžeme osolit a opepřit, ale již vývar vše obsahuje.

  5. Společně provaříme cca 15 minut a na závěr vložíme nakrájené hovězí maso. Lehce promícháme a podáváme s přílohou – třeba netradičně zvolíme špecle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!