Vepřové karé na česneku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 plátků vepřového kotlety
8 stroužků česneku CZ
1 velká cibule
3/4 l masového vývaru
olej
sůl
pepř
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky karé bez naklepání pouze na krajích lehce nařízneme, aby se nám maso nekroutilo. Z obou stran osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem.

  2. V kastrolu si rozehřejeme trochu oleje, na kterém osmažíme do zlaté barvy najemno nakrájenou cibuli.

  3. Okořeněné maso poté zprudka orestujeme z obou stran. Podlijeme vývarem asi do 3/4 masa a lehce dusíme do měkka.

  4. Mezitím si na lívanečníku připravíme z vajec volská oka“.

  5. Omáčku můžeme dle chuti zahustit studeným francouzským máslem (mouka/máslo 1:1) a necháme 10 minut provařit. Podáváme s opečeným bramborem a volským okem“.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!