Vepřové karé na česneku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 6 plátků vepřového kotlety
- 8 stroužků česneku CZ
- 1 velká cibule
- 3/4 l masového vývaru
- olej
- sůl
- pepř
- mouka
Postup Vepřové karé na česneku
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plátky karé bez naklepání pouze na krajích lehce nařízneme, aby se nám maso nekroutilo. Z obou stran osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem.
V kastrolu si rozehřejeme trochu oleje, na kterém osmažíme do zlaté barvy najemno nakrájenou cibuli.
Okořeněné maso poté zprudka orestujeme z obou stran. Podlijeme vývarem asi do 3/4 masa a lehce dusíme do měkka.
Mezitím si na lívanečníku připravíme z vajec volská oka“.
Omáčku můžeme dle chuti zahustit studeným francouzským máslem (mouka/máslo 1:1) a necháme 10 minut provařit. Podáváme s opečeným bramborem a volským okem“.