Zázvorové špaldové sušenky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 130 g celozrnné špaldové mouky Babiččina volba
- 60 g másla
- 20 g čerstvého nastrouhaného zázvoru
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička skořice
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1 vejce
- špetka soli
Postup Zázvorové špaldové sušenky
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nasypte mouku, oba zázvory, skořici, sodu, cukr a sůl.
Přidejte na plátky nakrájené máslo, med a vejce.
Rukama nebo pomocí robotu vypracujte hladké těsto.
Těsto zabalte do potravinové folie a uložte na hodinu do lednice.
Vychlazené těsto vyválejte na tenkou placku a z té vykrajujte tvary pomocí vykrajovaček.
Sušenky klaďte na pečícím papírem vyložený plech a poté pečte při teplotě 180 °C asi 5-10 min, nebo dozlatova.