Uzbecký šašlik

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

400 g zadního hovězího
200 g slaniny
1 cibule
2 lžičky sladké mleté papriky
1 lžička pálivé mleté papriky
1/2 lžičky mletého koriandru
5 lžic vody
5 lžic octa
4 lžíce oleje
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, naklepeme, opepříme a osolíme.

  2. Z vody, oleje, octa, nadrobno nakrájené cibule, papriky a koriandru ušleháme marinádu, do které maso naložíme na 1-2 dny.

  3. Odleželé maso napícháme na špejle nebo špízové jehly střídavě s kousky slaniny, potřeme olejem a grilujeme, nebo pečeme v dobře vyhřáté troubě.

  4. Špízy pravidelně otáčíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!