Uzbecký šašlik
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 400 g zadního hovězího
- 200 g slaniny
- 1 cibule
- 2 lžičky sladké mleté papriky
- 1 lžička pálivé mleté papriky
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 5 lžic vody
- 5 lžic octa
- 4 lžíce oleje
- pepř
- sůl
Postup Uzbecký šašlik
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, naklepeme, opepříme a osolíme.
Z vody, oleje, octa, nadrobno nakrájené cibule, papriky a koriandru ušleháme marinádu, do které maso naložíme na 1-2 dny.
Odleželé maso napícháme na špejle nebo špízové jehly střídavě s kousky slaniny, potřeme olejem a grilujeme, nebo pečeme v dobře vyhřáté troubě.
Špízy pravidelně otáčíme.