Pečené maso na jehle s delikatesní šťávou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g pěkného libového vepřového masa
- 100 g anglické slaniny
- kus pórku
- 100 g salámu Fuet(nebo podobný)
- 1 čerstvá paprika
- 2 menší cibule
- instantní jíška(asi tak 2 lžíce)
- Na šťávu:
- 2 lžíce sójové omáčky
- 100 ml slunečnicového oleje
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžička oregána
- 1 lžička rozmarýnu
- 1 lžičku provensálských bylinek(dost soli maso nesolíme)
Postup Pečené maso na jehle s delikatesní šťávou
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na menší čtverečky, mírně je naklepeme a naložíme do šťávy-do oleje přimícháme veškeré koření, sůl a promícháme. Maso necháme alespoň 1 hodinu ve šťávě, jen občas maso promícháme.
Mezitím si nakrájíme ingredience na jehlu, cibuli+pórek+salám na kolečka, papriku s anglickou slaninou na menší kousky a pak i s odpočinutým masem všechno střídavě napícháme na jehlu (4 jehly).
Do pekáčku nalijeme tak polovinu šťávy co nám zbyla, na ní naskládáme jehly a dáme péct na méně a déle, aby maso bylo pěkně měkké.
Za dobu pečení jehly párkrát otočíme a ke konci pečení si do zbylé šťávy nalijeme 2 dcl teplé vody, přidáme instantní jíšku, mícháme jí, až se nám rozpustí, zalijeme ní jehly v pekáčku a chvíli ještě pečeme.