Vanilkové rohlíčky ze špaldové mouky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
175 g másla
50 g moučkového cukru
215 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
75 g mletých vlašských ořechů
špetka soli
Směs na obalení:
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypte mouku, cukr, ořechy a přidejte špetku soli.

  2. Přidejte na plátky nakrájené máslo a rukama nebo pomocí robotu vypracujte hladké těsto.

  3. Těsto zabalte do potravinové folie a uložte přes noc do lednice.

  4. Vyložte plech pečícím papírem a předehřejte troubu na 160 °C.

  5. Z těsta vyválejte váleček a nožem ho rozkrájejte na stejné díly podle toho, jak velké chcete mít rohlíčky.

  6. Z každého dílku rukama vytvarujte rohlíček. Rohlíčky klaďte s rozestupy na plech a poté pečte dorůžova.

  7. Ještě teplé rohlíčky obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!