Kuře čimičuri s divokou rýží v ŘH
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 celé kuře
- 1/2 kg natura divoké rýže
- pěkná hrst mražené kukuřice
- 2 střední cibule
- sůl
- pepř
- mletý římský kmín
- koření chimichuri
- 1,75 hrnku vody
Postup Kuře čimičuri s divokou rýží v ŘH
Postup přípravy receptu
-
Předmočím si římský hrnec aspoň na hodinu do vody.
Jednu cibuli posekám na drobno, druhou na proužky.
Do římského hrnce nasypu rýži, smíchám s posekanou cibulí, kukuřicí, osolím, opepřím, okořením dvěmi KL čimičuri.
Posypeme proužky cibule a na ně položíme rozpůlené, osolené, opepřené okmínované a očimičurinované kuře.
Podlejeme vodou a dáme péct na necelých 15O°C cca 3 hod.
Potom odklopíme a necháme zapéct kůži na kuřeti.
Rýže je šťavnatá a dohromady to má zajímavou a výtečnou chuť.