Kuřecí roláda plněná chřestem s chřestovo-cuketovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 vykostěné kuře na roládu
5 plátků šunky
8 plátků slaniny
250 g oloupaného uvařeného chřestu
1 menší cuketa (nakrájená na kostičky)
1 cibule nakrájená nahrubo
snítky kopru - každý si dá podle chuti
sušená rajčata v oleji
Hermelín se sušenými rajčaty s bazalkou
sůl
pepř
koření Kuřecí steak s červeným pepřem
250 ml kuřecího vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Tři plátky slaniny dáme stranou a obalíme jimi chřest.

  2. Maso osolíme, opepříme, poklademe šunkou, slaninou a chřestem.

  3. Přidáme sušená rajčata, nakrájený Hermelín a kopr. Roládu zabalíme převážeme potravinářským provázkem.

  4. Do pekáče dáme cibuli. cuketu, nakrájený chřest a kopr.

  5. Na zeleninu položíme roládu, polijeme olejem z rajčat, posypeme kořením, podlijeme vývarem.

  6. Dáme do trouby vyhřáté na 250°C a pečeme přiklopené zhruba 30 min. Troubu stáhneme na 180°C a pečeme, až je maso měkké. Posledních 10 min. pečeme odklopené pro kůrčičku.

  7. Roládu vyndáme a udržujeme v teple.

  8. Výpek i se zeleninou slijeme a rozmixujeme. Omáčku nezahušťujeme, je dost hustá.

  9. Maso nakrájíme, podáváme s bramborem, nebo těstovinami, přelité omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!