Kmínová polévka habunda
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 l vřelé vody
- 2 lžíce sádla
- 2 PL kmínu (celého nebo lze 1 lžíce celého a 1 lžíce mletého)
- střední cibule nakrájená na kostky
- sůl
- pepř
- 4 vejce (rozšlehaná v misce)
- 2-3 masoxy
- 4 větší brambory
- hladká mouka na jíšku (dle množství cibule a sádla)
- Podravka (dle chuti)
Postup Kmínová polévka habunda
Postup přípravy receptu
-
Na sádle zesklovatíme cibuli společně s kmínem, zasypeme hladkou moukou, uděláme jíšku, následně přilijeme část studené vody a mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Poté dolijeme horkou vodou z rychlovarné konvice.
Pak přidáme na kostky nakrájené brambory, 2 kostky masoxu (třetí necháme, kdyby náhodou bylo potřeba dochutit), osolíme, opepříme a počkáme, až brambory změknou.
Následně přidáme rozšlehaná vejce (vléváme pomalu a když přichází vejce do styku s polévkou, tak mícháme vidličkou, aby nevzniklo větší vařené vejce).
Úplně nakonec dochutíme solí a pepřem (pokud je to potřeba) a třeba Podravkou nebo jiným kořením do polévky.
Pokud je polévka potřeba zahustit nebo rozředit, tak buď dáme jíšku nebo přilijeme vřelou vodu.