Masové koule v omáčce
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 3 mrkve
- 1/4 bulvy celeru
- 1 petržel
- 2 balení Rama cremefine na vaření
- máslo
- 1 cibule
- 1 kostka zeleninového bujonu
- Na koule:
- 60 dkg mletého vepřového masa
- 1 vejce
- sůl
- směs koření na mletá masa
- 1 polévková lžíce solamylu
- strouhanka
Postup Masové koule v omáčce
Postup přípravy receptu
-
Na lžíci másla orestujeme do zlatova najemno nakrájenou cibuli, mrkev, celer a petržel.
Po orestování zeleninu přelijeme společně s vzniklým vývarem do hrnce, přidáme rozdrobenou kostku zeleninového bujonu a zalijeme cca 0,5 l vařící vody a vaříme zcela do měkka.
Jakmile je směs kořenové zeleniny uvařena, tak ji rozmixujeme ponorným mixérem skoro do hladka.
Do rozmixované zeleniny přidáme dvě balení Rama cremefine, dochutíme cukrem, solí, citronovou šťávou a necháme ještě chvilku probublávat na velmi mírném plameni.
Masové koule připravíme smícháním libového mletého vepřového masa s kořením, vejcem, solí, solamylem a strouhankou.
Vytváříme malé pevné masové koule, které opečeme na pánvi v oleji do zlatavé barvy a následně vložíme ještě teplé do ještě bublající omáčky a již dále nevaříme. Necháme spojit chutě a podáváme s bramborovými noky (gnocchi), houskovým knedlíkem nebo těstovinami.