Davidův segedinský gulášek
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 0,5 kg vepřového bůčku (nejlépe ořez)
- 0,5 kg vepřové krkovice
- 4-5 ks cibule(nejlépe když je červená)
- 3 lžíce sladké papriky
- 1 nakrájená feferonka
- 2 paličky česneku
- cukr krystal
- sůl
- mletý čerstvý pepř
- 4-6 bobkových listů
- cca 5 kuliček nového koření
- cca 5 kuliček celého pepře
- 250 g vepřových kostí na vývar
- 1 ks citrónu
- sádlo
- cca 0,25 ml a více smetany
- 1 zavařovačka kysaného zelí podle libosti
Postup Davidův segedinský gulášek
Postup přípravy receptu
-
Den 1.: Den dopředu si nakrájíme maso na kostky, prolisujeme všechen česnek a smícháme jej se solí. Poté vše smícháme dohromady a dáme do mísy zaležet, poklademe nahoru citronovými plátky, zatáhneme fólií.
Den 2.: Nakrájíme si cibuli na drobno, dáme na sádle smažit do hrnce do tmava, ale nespálit.
Přidáme maso s vymačkanou šťávou z citrónů, osmahneme, přidáme papriku, nové koření, celý pepř, čerstvě namletý pepř, bobkový list, zamícháme a ihned zalijeme vývarem z kostí.
Přidáme nakrájenou feferonku a pokrájené kysané zelí. Popřípadně alespoň vylijeme vodu nebo při velké kyselosti zelí propláchneme. Přidáme podle chuti cukr, sůl a dusíme do měkka.
Jakmile je maso dostatečně měkké, dochutíme solí, česnekem, pepřem, popř. feferonkou, cukrem a přidáme smetanu, necháme provařit a znovu dochutíme. Když je vše podle Vaší chuti dobré, necháme buď nandávat na talíře, anebo chladíme v hrnci v dřezu a necháme zaležet alespoň takový 1 den, když více, tak lépe.