Davidův segedinský gulášek

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

0,5 kg vepřového bůčku (nejlépe ořez)
0,5 kg vepřové krkovice
4-5 ks cibule(nejlépe když je červená)
3 lžíce sladké papriky
1 nakrájená feferonka
2 paličky česneku
cukr krystal
sůl
mletý čerstvý pepř
4-6 bobkových listů
cca 5 kuliček nového koření
cca 5 kuliček celého pepře
250 g vepřových kostí na vývar
1 ks citrónu
sádlo
cca 0,25 ml a více smetany
1 zavařovačka kysaného zelí podle libosti

Postup přípravy receptu

  1. Den 1.: Den dopředu si nakrájíme maso na kostky, prolisujeme všechen česnek a smícháme jej se solí. Poté vše smícháme dohromady a dáme do mísy zaležet, poklademe nahoru citronovými plátky, zatáhneme fólií.

  2. Den 2.: Nakrájíme si cibuli na drobno, dáme na sádle smažit do hrnce do tmava, ale nespálit.

  3. Přidáme maso s vymačkanou šťávou z citrónů, osmahneme, přidáme papriku, nové koření, celý pepř, čerstvě namletý pepř, bobkový list, zamícháme a ihned zalijeme vývarem z kostí.

  4. Přidáme nakrájenou feferonku a pokrájené kysané zelí. Popřípadně alespoň vylijeme vodu nebo při velké kyselosti zelí propláchneme. Přidáme podle chuti cukr, sůl a dusíme do měkka.

  5. Jakmile je maso dostatečně měkké, dochutíme solí, česnekem, pepřem, popř. feferonkou, cukrem a přidáme smetanu, necháme provařit a znovu dochutíme. Když je vše podle Vaší chuti dobré, necháme buď nandávat na talíře, anebo chladíme v hrnci v dřezu a necháme zaležet alespoň takový 1 den, když více, tak lépe.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!