Hummus z bílých fazolí, s hráškem a mátou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

500 g vařených bílých fazolí
400 g mraženého hrášku (jen jsem ho nechala rozmrazit, jinak není potřeba tepelně upravovat)
160 g tahini
160 ml olivového oleje
18 g soli
15 g česneku
20 g lístků čerstvé máty
70 ml citronové šťávy
12 g mletého římského kmínu
100 ml vody
K servírování:
90 g zeleninových hranolek (nakrájené kousky zeleniny o délce cca 8-10 cm) - použila jsem mrkev, okurek, žlutou a oranžovou papriku, ale hodí se i jiné druhy papriky, čerstvý celer…

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na hummus kromě vody rozmixujte dohladka. Pokud je hummus příliš hustý, přidejte i vodu.

  2. Zeleninu nakrájejte na dlouhé kousky a můžete servírovat dvěma způsoby - buď ve skleničce nebo v krabičce


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!