Hummus z bílých fazolí, s hráškem a mátou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 500 g vařených bílých fazolí
- 400 g mraženého hrášku (jen jsem ho nechala rozmrazit, jinak není potřeba tepelně upravovat)
- 160 g tahini
- 160 ml olivového oleje
- 18 g soli
- 15 g česneku
- 20 g lístků čerstvé máty
- 70 ml citronové šťávy
- 12 g mletého římského kmínu
- 100 ml vody
- K servírování:
- 90 g zeleninových hranolek (nakrájené kousky zeleniny o délce cca 8-10 cm) - použila jsem mrkev, okurek, žlutou a oranžovou papriku, ale hodí se i jiné druhy papriky, čerstvý celer…
Postup Hummus z bílých fazolí, s hráškem a mátou
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na hummus kromě vody rozmixujte dohladka. Pokud je hummus příliš hustý, přidejte i vodu.
Zeleninu nakrájejte na dlouhé kousky a můžete servírovat dvěma způsoby - buď ve skleničce nebo v krabičce