Cizrnovo - bramborová polévka s chutí Orientu (vydatná)
Recepty, PolévkySuroviny
- 4 větší brambory
- 250 g vařené cizrny
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- hrst čerstvého nakrájeného mangoldu nebo špenátu
- 2 polévkové lžíce červené kari pasty
- 1,5 l vývaru
- 150 ml kokosového mléka (kdo nemá rád, dá smetanu na vaření)
- olej nebo máslo
- sůl
Postup Cizrnovo - bramborová polévka s chutí Orientu (vydatná)
Postup přípravy receptu
-
Na másle nebo oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli a po chvilce i posekané 2 stroužky česneku.
Přimícháme kari pastu, zlehka orestujeme a zalijeme vývarem.
Vložíme uvařenou cizrnu a na kostičky nakrájené brambory a vaříme do změknutí brambor.
Nakonec přidáme zbytek posekaného česneku.
Odebereme část zeleniny, tu necháme jako vložku do polévky, a zbytek dohladka rozmixujeme.
Poté přilijeme kokosové mléko nebo smetanu, vložíme mangold nebo špenát a necháme jej zavadnout.
Dochutíme a buď zeleninu vrátíme zpět do polévky nebo ji vložíme přímo na talíř a zalijeme polévkou.