Cuketové rolky s cizrnovo špenátovým krémem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2 cukety
- sůl
- olivový olej
- Krém:
- 100 g konzervované cizrny
- 50 g špenátu
- 60 g avokáda
- ½ lžičky podrceného římského kmínu
- větvička bazalky
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Cuketové rolky s cizrnovo špenátovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Cuketu podélně nakrájejte na rovnoměrné plátky silné asi 1 cm. Z obou stran potřete lehce olivovým olejem a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte a vložte do trouby předehřáté na 190 °C (horkovzdušná). Pečte, dokud nezačne cuketa zlátnout. Dávejte ale pozor, aby se nespálila. Cuketu vyndejte z trouby a nechte zchladnout.
Cizrnu propláchněte a sceďte. Špenát operte, lehce vyždímejte a překrájejte na menší kusy.
Do mixéru nasypejte cizrnu, špenát, avokádo, římský kmín, lístky bazalky, citronovou šťávu, sůl a špetku čerstvě mletého pepře. Rozmixujte.
Na každý plátek cukety rovnoměrně rozetřete krém a srolujte. Vychlaďte v lednici.