Kuřecí terina s pistáciemi
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Teriny:
- 300 g kuřecích prsíček
- 100 g anglické slaniny jemně vyuzené
- 1 vejce
- 2 bílky
- 100 ml smetany na šlehání
- 50 g vyloupaných a mletých pistácií
- pepř
- sůl
- máslo na vymazání formiček
- Omáčka:
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 malý rajčatový protlak
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- 250 ml smetany
- čerstvý tymián
- bobkový list
- pepř
- sůl
- 400 ml kuřecího vývaru
- 2 polévkové lžíce nasekaného čerstvého estragonu
Postup Kuřecí terina s pistáciemi
Postup přípravy receptu
-
Semeleme společně kuřecí prsa a anglickou slaninu.
Maso smícháme s vejcem, bílky, smetanou z poloviny našlehanou, pistáciemi, pepřem a solí.
Formičky vymažeme máslem a naplníme masovou směsí.
Dáme do pekáče částečně naplněného horkou vodou a dáme péct ve vodní lázni 25 minut do předehřáté trouby na 200°C.
Omáčka: Očištěnou cibuli a mrkev nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji.
Přidáme rajčatový protlak a necháme společně chvíli provařit.
Zasypeme moukou, přilijeme vývar, přidáme tymián, bobkový list, pepř a sůl. Na mírném ohni necháme 20 minut probublat.
Přecedíme přes síto.
Nakonec přidáme smetanu a nasekaný estragon.