Vepřová plec na způsob číny, s kari kořením, smetanou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Asi 1 kg vepřového plecka
250 ml smetany
trochu mléka
zeleninu na čínu
popřípadně bambusové výhonky
houby
mrkev
celer
petržel
kari koření podle oka
sůl
pepř
olivový olej
oregáno

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na malé nudličky, osmažíme na olivovém oleji, přidáme sůl, pepř, kari také kvůli barvě, oregáno a zeleninu. Buď mraženou nebo čerstvou, ale musí obsahovat minimálně mrkev, petržel, celer, dále houby, bambusové výhonky.

  2. Necháme osmahnout lehce a přidáme smetanu, trochu mléka a necháme dusit, dokud maso není zcela měkké. Nepřidáváme žádnou podravku nebo polévkové koření !!!

  3. Jako přílohu doporučuji výhradně rýži na cibulce, kdo ji nemá rád, může použít smažené hranolky, americké brambory, bramborové chipsy. Přeji dobrou chuť:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!