Vepřová plec na způsob číny, s kari kořením, smetanou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Asi 1 kg vepřového plecka
- 250 ml smetany
- trochu mléka
- zeleninu na čínu
- popřípadně bambusové výhonky
- houby
- mrkev
- celer
- petržel
- kari koření podle oka
- sůl
- pepř
- olivový olej
- oregáno
Postup Vepřová plec na způsob číny, s kari kořením, smetanou
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na malé nudličky, osmažíme na olivovém oleji, přidáme sůl, pepř, kari také kvůli barvě, oregáno a zeleninu. Buď mraženou nebo čerstvou, ale musí obsahovat minimálně mrkev, petržel, celer, dále houby, bambusové výhonky.
Necháme osmahnout lehce a přidáme smetanu, trochu mléka a necháme dusit, dokud maso není zcela měkké. Nepřidáváme žádnou podravku nebo polévkové koření !!!
Jako přílohu doporučuji výhradně rýži na cibulce, kdo ji nemá rád, může použít smažené hranolky, americké brambory, bramborové chipsy. Přeji dobrou chuť:)