Kachní prsa sečuán

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kachní prsa bez kosti s kůží
1 mrkev
10 cm cukety
10 cm pórku bílá část
2-3 listy čínského zelí nebo kousek hlávkového
1 chilli paprička jemně nasekaná
1/2 lžičky sečuánského pepře
1 lžíce rýžového vína (není nutné)
1 lžička kukuřičného škrobu
2 lžíce světlé sojové omáčky
2 lžíce rybí omáčky
2 lžíce oleje arašídový nebo jiný
2 jarní cibulky
čerstvý koriandr nebo smažená cibulka k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu kromě cibulky očistíme a nakrájíme na nudličky. Z cibulky použijeme jen bílou část nakrájenou na nudličky a zelenou necháme na ozdobu. Zapneme troubu na 200 ° C a kachní prsa očistíme z vnitřní strany od zbytků šlach.

  2. Kůži prsíček nakrájíme do mřížky ostrým nožem a dáme pozor, abychom nekrájeli do masa. Osolíme z obou stran a opepříme podrceným sečuánským pepřem. Opečeme na suché pánvi nejprve kůží dolu cca 3 minuty, otočíme a opečeme z druhé strany. Pokud nemáme pánev, kterou lze dát do trouby, přendáme prsíčka do jiné zapékací misky a dáme do předehřáté trouby asi na 7-8 minut podle jejich velikosti.

  3. Zatím v hluboké pánvi na rozehřátý olej dáme rozvonět papričku, přidáme mrkev a minutku opékáme, pak přidáme další zeleninu a promícháme, opékáme krátce, aby zelenina zůstala křupavá. Zalijeme směsí omáček, rýžového vína a 50 ml vody, ve které jsme rozmíchali škrob (lze použít solamyl). Promícháme a krátce minutku necháme přejít var, podle potřeby můžeme ještě zředit, aby byla konzistence podobná sirupu a odstavíme.

  4. Prsíčka vyndáme z trouby a necháme pár minut odpočinout zabalená v alobalu, pak nakrájíme na plátky. Podáváme s nudlemi Vimixa, uvařenými podle návodu nebo s rýží. Na talíři posypeme nasekanou zelenou natí cibulky a lístky koriandru. Kdo má rád, přidá křupavou smaženou cibulku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!