Vepřová kýta na kečupu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g kýty
- 1 vetší cibule
- 2 stroužky česneku
- slunečnicový olej
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 3 lžíce ostrého kečupu Heinz
- 5 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- voda
- trocha solamylu na zahuštění
Postup Vepřová kýta na kečupu
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, kýtu na silnější plátky. Do pekáčku dáme asi lžíci oleje, přidáme cibuli, česnek, koření a položíme maso.
Přidáme rozdrobenou kostku bujónu, přelijeme kečupem a asi hrnkem vody. Přikryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C.
Pečeme cca 1 1/2 hodiny nebo dokud maso nezměkne. Poté sundáme alobal a štávu zlehka zahustíme. Podávala jsem s bramborovou kaší a kompotovanými žampiony.