Žampionová polévka s krupičkou
Recepty, PolévkySuroviny
- 200 g žampionů
- 1 menší mrkev
- 1 menší cibule
- 1 lžíce sádla
- 1/2 menší lžičky drceného kmínu
- 1 masox
- 1 vejce
- 4 velké lžíce hrubé krupice
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 1 lžíce pažitky
- 4 lístečky libečeku
- 2 malé listy medvědího česneku
Postup Žampionová polévka s krupičkou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli, mrkev nakrájíme na jemno, žampiony na kousky a osmahneme na sádle. Trochu podlijeme vodou, přidáme kmín, libeček, sůl, pepř a chvíli podusíme. Nalijeme 1 a 1/2 l vody a vaříme.
Když polévka chytne var, nasypeme krupici, přidáme masox a povaříme asi 10 minut. Dáváme si pozor, aby nevypěnila polévka, musíme častěji míchat. Vejce rozkvedláme v hrníčku a pomalu ho lijeme za stálého kvedlání do vroucí polévky.
Přidáme na kousky nařezaný medvědí česnek a pažitku. Polévku ochutnáme a dochutíme solí, pepřem a maggim.