Rajčatová polévka s krůtím masem
Recepty, PolévkySuroviny
- olivový olej
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 400 g krájených loupaných rajčat (i z plechovky)
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 bobkový list
- sůl
- pepř
- krůtí maso dle potřeby
- hrst lístků bazalky
- zakysaná smetana
- sýrové tousty k podávání (nebo pečivo, které preferujete, my máme rádi domácí chléb)
Postup Rajčatová polévka s krůtím masem
Postup přípravy receptu
-
V hrnci na troše olivového oleje zpěňte cibuli a stroužky česneku nasekané najemno.
Přidejte krájená loupaná rajčata (i z plechovky), zeleninový vývar, bobkový list a nakrájenou mrkev,
Osolte, opepřete a vařte 15 minut.
Vyndejte bobkový list a polévku promixujte.
Vmíchejte hrst sekaných lístků bazalky.
Krůtí maso omyjte, nakrájejte na kostičky a nechte na olivovém oleji podusit. Přidejte k polévce.
Podávejte ozdobené lžící zakysané smetany a se sýrovými tousty.