Hořčicovo-smetanová králičí stehna
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 4 králičí stehna
- 125 g másla
- 2 lžičky grilovacího koření
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 3 lžíce Dijonské hořčice
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 250 ml smetany ke šlehání
Postup Hořčicovo-smetanová králičí stehna
Postup přípravy receptu
-
Králičí stehna si naskládáme do pekáčku.
V kastrůlku si rozehřejeme máslo, přidáme do něj grilovací koření a mletou papriku (chvíli smažíme, aby se paprika rozvoněla) a pak přimícháme obě hořčice.
Kastrůlek sundáme z plotny a ze všech stran potřeme králičí stehna ještě teplou marinádou. Zbytek marinády na stehna nalijeme. Pekáček přetáhneme potravinovou fólií a necháme do druhého dne v lednici, aby maso nasáklo všechny vůně.
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Pekáček se stehny přikryjeme alobalem (nebo víkem od pekáčku) a dáme péct. Stehna průběžně potíráme výpečkem. Za 3/4 hodiny alobal (nebo víko) sundáme a do pekáče přilijeme smetanu. Za občasného potírání pečeme dalších asi 30 minut.