Hořčicovo-smetanová králičí stehna

Recepty, Jiné maso

Suroviny

4 králičí stehna
125 g másla
2 lžičky grilovacího koření
1 lžička mleté sladké papriky
3 lžíce Dijonské hořčice
2 lžíce hrubozrnné hořčice
250 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Králičí stehna si naskládáme do pekáčku.

  2. V kastrůlku si rozehřejeme máslo, přidáme do něj grilovací koření a mletou papriku (chvíli smažíme, aby se paprika rozvoněla) a pak přimícháme obě hořčice.

  3. Kastrůlek sundáme z plotny a ze všech stran potřeme králičí stehna ještě teplou marinádou. Zbytek marinády na stehna nalijeme. Pekáček přetáhneme potravinovou fólií a necháme do druhého dne v lednici, aby maso nasáklo všechny vůně.

  4. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Pekáček se stehny přikryjeme alobalem (nebo víkem od pekáčku) a dáme péct. Stehna průběžně potíráme výpečkem. Za 3/4 hodiny alobal (nebo víko) sundáme a do pekáče přilijeme smetanu. Za občasného potírání pečeme dalších asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!