Kuličky z lilku

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 lilek
50 g strouhaného Grana Padano
l Cottage sýr
2 stroužky česneku
hrst krájené petrželové natě
2 lžíce olivového oleje
1 vejce
instantní polenta
trochu strouhánky
sušený práškový česnek
sůl
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Neloupaný lilek pokrájíme na kostičky a na tácu posolíme, necháme minimálně 15 minut. Potom na sítě propláchneme, důkladně vymačkáme papírovými utěrkami a na olivovém oleji společně s nadrobno pokrájeným česnekem osmahneme.

  2. Mezitím smícháme v míse cottage, parmezán (či sýr podobného druhu), vajíčko. Přidáme z pánve zchladlý lilek, petržel, promícháme, podle chuti osolíme a trochu zahustíme polentou, aby vznikla tužší směs.

  3. Z ní děláme kuličky, které obalíme ve směsi instantní polenty, hrsti strouhánky a trošky sušeného česneku a smažíme na oleji dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!