Ryba v aspiku

Recepty, Ryby

Suroviny

400 g rybích filetů bez kostí (měla jsem pstruha lososovitého)
1 mrkev
plátek celeru
malá petržel
1 cibule
3 zrnka nového koření
8 zrnek černého pepře
2 bobkové listy
ocet (cca 3 lžíce)
sůl
citronová šťáva
1 sáček sypké želatiny (20 g)
sladkokyselá okurka
hladkolistá petržel na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme 3/4 litru vody s kořením, přivedeme k varu, osolíme a přidáme očištěnou zeleninu a ocet. Vaříme 10 minut, opatrně vložíme rybí filety, stáhneme oheň a necháme povařit na velmi mírném ohni cca 8-10 minut, podle tloušťky filetů.

  2. Rybu opatrně vyjmeme a rozdělíme do jednoporcových misek / nebo do jedné větší /. Vývar přecedíme, případně dochutíme solí a citronovou šťávou.

  3. Aspik připravíme podle návodu s použitím vývaru.

  4. Vlažným aspikem zalijeme rybí porce, doplníme kolečky uvařené mrkve a sladkokyselé okurky. Ozdobíme petrželkou a necháme v chladu ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!