Vepřová plec na medové hořčici
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové plece vcelku
- 3 lžíce vepřového sádla
- 2 lžičky celého kmínu
- 3 velké cibule
- 7 stroužků česneku
- 350 ml vývaru nebo vody
- 100 ml medovo–hořčičné omáčky
- sůl
- mletý pepř
- Dále:
- 120 g vepřového sádla
Postup Vepřová plec na medové hořčici
Postup přípravy receptu
-
Maso opláchneme, osušíme a do celého kusu vetřeme sůl a mletý pepř. V papiňáku rozehřejeme 3 lžíce sádla, přidáme kmín, nadrobno nakrájené cibule a česnek a orestujeme do slabého zrůžovění. Na tento základ položíme maso a ze všech stran ho necháme zatáhnout. Podlijeme vývarem, ve kterém jsme dobře rozmíchali medovo – hořčičnou omáčku a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu vaříme na slabém plameni 30 minut. Poté hrnec odstavíme a necháme cca 10 minut zchladnout (také ho můžeme dát ochladit pod tekoucí studenou vodu).
Maso z hrnce vyndáme na prkýnko, nakrájíme na porce a ty dáme do pekáče. Zalijeme celým obsahem z papiňáku, nahoru poklademe plátky sádla a pekáč dáme do trouby. Pečeme doměkka a během pečení maso přeléváme šťávou.
Na přílohu se hodí šťouchané brambory, knedlík, rýže i těstoviny.