Vepřová plec na medové hořčici

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové plece vcelku
3 lžíce vepřového sádla
2 lžičky celého kmínu
3 velké cibule
7 stroužků česneku
350 ml vývaru nebo vody
100 ml medovo–hořčičné omáčky
sůl
mletý pepř
Dále:
120 g vepřového sádla

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme a do celého kusu vetřeme sůl a mletý pepř. V papiňáku rozehřejeme 3 lžíce sádla, přidáme kmín, nadrobno nakrájené cibule a česnek a orestujeme do slabého zrůžovění. Na tento základ položíme maso a ze všech stran ho necháme zatáhnout. Podlijeme vývarem, ve kterém jsme dobře rozmíchali medovo – hořčičnou omáčku a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu vaříme na slabém plameni 30 minut. Poté hrnec odstavíme a necháme cca 10 minut zchladnout (také ho můžeme dát ochladit pod tekoucí studenou vodu).

  2. Maso z hrnce vyndáme na prkýnko, nakrájíme na porce a ty dáme do pekáče. Zalijeme celým obsahem z papiňáku, nahoru poklademe plátky sádla a pekáč dáme do trouby. Pečeme doměkka a během pečení maso přeléváme šťávou.

  3. Na přílohu se hodí šťouchané brambory, knedlík, rýže i těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!