Krůtí maso pod pokličkou z batátů
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 100 g krůtího masa
- 12 g lilku
- 2 jarní cibulky
- 30 g kukuřice
- 1 čajová lžička červené kari pasty
- 35 g kokosového mléka
- 25 ml kuřecího vývaru na podlití
- 200 g oloupaných batátů
- 1/2 čajové lžičky římského kmínu
- 10 g másla
Postup Krůtí maso pod pokličkou z batátů
Postup přípravy receptu
-
Troubu zahřejte na horní ohřívání na 250˚C anebo na grilování.
Oloupané batáty nakrájejte na kousky, jako když vaříte brambory na přílohu a vložte je do vroucí osolené vody. Vařte doměkka.
Bude to trvat asi 5 minut. Poté batáty sceďte a vývar si dejte stranou. Batáty rozšťouchejte šťouchadlem na brambory. Přidejte kousek másla a lehce zalijte vývarem.
Mačkejte batáty a přilévejte vývar, dokud nebudou mít konzistenci takovou, aby se dali rozetřít na masovou směs.
Maso nakrájejte na drobné kostičky velké 1-2 cm.
Lilek nakrájejte také na drobné kostičky, cibulky na kousky dlouhé asi 2 cm.
Na pánvi rozehřejte olej a maso na něm nechte zatáhnout. Poté přidejte lilek a opékejte 3 minuty dozlatova. Během opékání občas promíchávejte směs vařečkou.
Po 3 minutách přijdete cibulku, kukuřici a kari pastu. Promíchejte vařečkou. Lehce podlijte vývarem a nechte tekutinu vydusit.
Zalijte kokosovým mlékem, nechte asi 1 minutu přejít varem a odstavte.
Maso vložte do jednoporcové zapékací misky. Navrch rozetřete batátovou kaši a vše posypejte římským kmínem.
Vložte do trouby a pečte dokřupava, dokud nezačnou kraje zlátnout a hnědnout. Bude to trvat asi 10 minut.