Vepřová panenka se slaninou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 350 g vepřové panenky
- 6 plátků anglické slaniny
- 2 lžičky dijon hořčice
- 2 lžičky třtinového cukru
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 kostka masoxu
- hrnek vody
- sůl
- pepř
- 1 PL slunečnicového oleje
Postup Vepřová panenka se slaninou
Postup přípravy receptu
-
Panenku osolíme, opepříme a ze všech stran potřeme hořčicí. Následně obalíme v cukru. Plátky slaniny přes panenku (viz. obrázek).
Cibulku nakrájíme na proužky (nebo kostky dle vlastní libosti), česnek velmi nadrobno. Do pekáčku či zapékací misky dáme olej, cibulku, česnek a rozdrobenou kostku masoxu. Slanina pustí tuk, takže oleje není potřeba více. Na vše položíme zabalenou panenku a podlijeme vodou.
Přiklopíme alobalem, aby se maso nevysušovalo a pečeme při 220°C cca 5-7 minut, maso otočíme a pokračujme v pečení dalších 5 minut, sundáme alobal a necháme maso trochu získat barvičku, dle tloušťky masa asi dalších 5 minut. Podávala jsem s bramborovým knedlíkem, ale určitě se dají přidat brambory nebo rýže podle libosti.