Vepřová panenka se slaninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

350 g vepřové panenky
6 plátků anglické slaniny
2 lžičky dijon hořčice
2 lžičky třtinového cukru
1 cibule
3 stroužky česneku
1 kostka masoxu
hrnek vody
sůl
pepř
1 PL slunečnicového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Panenku osolíme, opepříme a ze všech stran potřeme hořčicí. Následně obalíme v cukru. Plátky slaniny přes panenku (viz. obrázek).

  2. Cibulku nakrájíme na proužky (nebo kostky dle vlastní libosti), česnek velmi nadrobno. Do pekáčku či zapékací misky dáme olej, cibulku, česnek a rozdrobenou kostku masoxu. Slanina pustí tuk, takže oleje není potřeba více. Na vše položíme zabalenou panenku a podlijeme vodou.

  3. Přiklopíme alobalem, aby se maso nevysušovalo a pečeme při 220°C cca 5-7 minut, maso otočíme a pokračujme v pečení dalších 5 minut, sundáme alobal a necháme maso trochu získat barvičku, dle tloušťky masa asi dalších 5 minut. Podávala jsem s bramborovým knedlíkem, ale určitě se dají přidat brambory nebo rýže podle libosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!