Minutková krkovička s volským okem v cibulovém kroužku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 silnější plátky vepřové krkovice
- 2 lžíce oleje
- barevný pepř z mlýnku Kotányi
- 3 lžíce oleje
- silnější plátek másla na osmažení masa
- koření Aztécký poklad
- vejce
- olej na smažení
- cibule na kolečka
Postup Minutková krkovička s volským okem v cibulovém kroužku
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovice silné cca 2 cm zlehka přes potravinářskou folii naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se nám při smažení nekroutily. Opepříme, pokapeme olejem, vše do masa vetřeme a necháme chvilku uležet.
V pánvi si rozehřejeme máslo společně s olejem, vsypeme koření a necháme rozvonět a pustit chuť. Vložíme plátky masa a cca 3 minuty smažíme na mírném plameni. Poté otočíme a opět 3minuty smažíme. Opět otočíme a vše znova z každé strany po 3 minutách dosmažíme.
Mezitím si na další pánvi rozpálíme olej, vložíme připravené cibulové kroužky, do kterých vyklepneme vejce. Vejce mírně osolíme, přikryjeme pokličkou a necháme zatáhnout bílek.
Podáváme na talíři obložené libovolnou zeleninou, přelité vypečenou šťávou a posypané nasekanou zelenou bylinkou.