Halušky se zelím a zakysanou smetanou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Halušky:
1,5 kg brambor
500 g hladké mouky
2 vejce
špetku soli
Zelí:
400 g kysaného zelí
1 větší cibule
250 g zakysané smetany
sůl
pepř
kmín
olej

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory nastrouháme najemno a přimícháme mouku, dvě vejce a špetku soli. Vše společně uhněteme ve vláčné těsto. Propasírujeme ho přes síto na halušky přímo do vroucí vody. Poté, co vyplavou, je asi 10 minut povaříme.

  2. Mezitím si na pánvi osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme zelí (pokud nemáte rádi kyselé, propláchněte vodou) a lehce opražíme.

  3. Poté do pánve nasypeme halušky, promícháme se smetanou, osolíme, opepříme a posypeme kmínem.

  4. Ještě chvíli prohřejeme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!