Halušky se zelím a zakysanou smetanou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- Halušky:
- 1,5 kg brambor
- 500 g hladké mouky
- 2 vejce
- špetku soli
- Zelí:
- 400 g kysaného zelí
- 1 větší cibule
- 250 g zakysané smetany
- sůl
- pepř
- kmín
- olej
Postup Halušky se zelím a zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Syrové brambory nastrouháme najemno a přimícháme mouku, dvě vejce a špetku soli. Vše společně uhněteme ve vláčné těsto. Propasírujeme ho přes síto na halušky přímo do vroucí vody. Poté, co vyplavou, je asi 10 minut povaříme.
Mezitím si na pánvi osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme zelí (pokud nemáte rádi kyselé, propláchněte vodou) a lehce opražíme.
Poté do pánve nasypeme halušky, promícháme se smetanou, osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
Ještě chvíli prohřejeme a můžeme podávat.