Vepřová panenka s bylinkami a česnekem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové panenky (nakrájené na špalíčky cca na 2 prsty silné)
- marináda:
- 3 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 1 lžička rozmarýnu
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička provensálského koření
- 10 lžic olivového oleje
Postup Vepřová panenka s bylinkami a česnekem
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso naložíme do směsi bylinek, prolisovaného česneku, chilli papričky najemno a oleje. Marinujeme cca 3 hodinky nebo přes noc.
Zprudka osmahneme na rozpálené pánvi. Podle toho, jak je chcete mít krvavé nebo propečené, cca 2-5 minut z každé strany.
Z výpeku, co zbyl po smažení masa, můžeme udělat sos- slijeme olej a vrátíme pánev na oheň, podlijeme trochou vody a necháme zredukovat šťávu.