Vepřová panenka s bylinkami a česnekem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové panenky (nakrájené na špalíčky cca na 2 prsty silné)
marináda:
3 stroužky česneku
1 chilli paprička
1 lžička rozmarýnu
1 lžička tymiánu
1 lžička provensálského koření
10 lžic olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso naložíme do směsi bylinek, prolisovaného česneku, chilli papričky najemno a oleje. Marinujeme cca 3 hodinky nebo přes noc.

  2. Zprudka osmahneme na rozpálené pánvi. Podle toho, jak je chcete mít krvavé nebo propečené, cca 2-5 minut z každé strany.

  3. Z výpeku, co zbyl po smažení masa, můžeme udělat sos- slijeme olej a vrátíme pánev na oheň, podlijeme trochou vody a necháme zredukovat šťávu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!