Vepřová panenka jako špíz, na šalvěji s pomeranči
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 vepřová panenka
- 1/2 pomeranče - nakrájený na čtvrtky k napichování
- 2 lžíce koření šalvěje, 2 lžičky sušeného česneku
- 2 lžičky namletého koření pepře 5-ti barev
- 1 velká cibule - nakrájená na větší čtvrtky
- 1/2 oranžové papriky - nakrájené na čtvrtky
- 1/2 zelené papriky - nakrájené na čtvrtky
- 6 cherry rajčat - rozpůlená
- 1 balení anglické slaniny - nakrájíme každý plátek napůl
- slunečnicový olej
- 1 lžíce citrónové šťávy
Postup Vepřová panenka jako špíz, na šalvěji s pomeranči
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme koření, citrónovou šťávu a olej. Nakrájíme panenku na tenčí plátky, které naložíme do marinády a necháme tak hodinu v chladu odležet.
Pak maso s pomeranči, slaninou a zeleninou střídavě napichujeme na špízy a na oleji grilujeme ze všech stran, dokud maso není měkké.