Pečená jablíčka s pudinkem a šlehačkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Množství dle počtu strávníků:
jablka
marmeláda (rybízová, višňová)
kousek másla
vanilkový cukr
cukr krupice
trochu vody
vanilkový puding
mléko
cukr
trochu rumu (pro děti bez rumu)
smetana na šlehání
vanilkový cukr
čokoláda na ozdobení",

Postup přípravy receptu

  1. Jablka omyjeme, vyndáme jádřinec.

  2. Do máslem vymaštěného pekáčku je narovnáme jedno vedle druhého, otvor od jadřince vyplníme marmeládou, posypeme cukry a podlijeme troškou vody.

  3. Dáme péct do trouby vyhřáté na 170 stupňů a pečeme 30 minut.

  4. Teplá jablíčka dáme po jednom do misek.

  5. Puding uvaříme dle návodu, vmícháme trochu rumu a nalijeme do misek na jablíčka.

  6. Necháme vychladnout, ozdobíme ušlehanou šlehačkou s vanilkovým cukrem a posypeme nalámanou nebo nastrouhanou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!