Vepřové se zázvorem, řapíkatém celeru a sojové omáčce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- plátky vepřového masa
- 3 stroužky česneku
- 1 velká cibule
- 1 menší mrkev
- zelená část jarní cibulky
- kus pórku
- 5 cm zázvoru
- 2 stonky řapíkatého celeru (dala jsem celý vršek)
- 2 lžíce sojové omáčky
- kajenský pepř
- 400 ml kuřecího vývaru
- olej
- sůl
Postup Vepřové se zázvorem, řapíkatém celeru a sojové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájenou na půlkolečka si osmahneme na oleji, na ní dáme osmahnout osolené plátky masa s kajenským pepřem, přidáme malinko vody a dusíme.
Zatím si nastrouháme mrkev a zázvor, pórek s jarní cibulkou a řapíkatým celerem si nakrájíme nadrobno.
K poloměkkému masu přidáme zeleninu a rozmačkaný česnek, zalijeme kuřecím vývarem a dusíme doměkka.
Do trošky vody si rozmícháme solamyl, zahustíme, dosolíme, dochutíme a převaříme.