Vepřové se zázvorem, řapíkatém celeru a sojové omáčce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

plátky vepřového masa
3 stroužky česneku
1 velká cibule
1 menší mrkev
zelená část jarní cibulky
kus pórku
5 cm zázvoru
2 stonky řapíkatého celeru (dala jsem celý vršek)
2 lžíce sojové omáčky
kajenský pepř
400 ml kuřecího vývaru
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájenou na půlkolečka si osmahneme na oleji, na ní dáme osmahnout osolené plátky masa s kajenským pepřem, přidáme malinko vody a dusíme.

  2. Zatím si nastrouháme mrkev a zázvor, pórek s jarní cibulkou a řapíkatým celerem si nakrájíme nadrobno.

  3. K poloměkkému masu přidáme zeleninu a rozmačkaný česnek, zalijeme kuřecím vývarem a dusíme doměkka.

  4. Do trošky vody si rozmícháme solamyl, zahustíme, dosolíme, dochutíme a převaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!