Asopao Dominika
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 200 g krevet
- 200 g krabích tyčinek
- 1 citrón (lze vynechat)
- 250 g rýže
- 2 cibule
- 5 lžic olivového či kukuřičného oleje
- 4 lžíce rajčatového protlaku
- 1 nasekaná zelená paprika
- 1 špetka oregana
- 3 stroužky česneku
- 1 špetka černého pepře
- 1/8 šálku nasekaných oliv bez pecek
- 1/4 šálku nasekaného řapíkatého celeru
- 1 lžíce jemně nasekané petrželky
- 1 lžíce jemně nasekaného koriandru
- 1/2 lžičky tymiánu
- 1 l kuřecího vývaru nebo rybího vývaru
- sůl
Postup Asopao Dominika
Postup přípravy receptu
-
Ve středně velkém kastrolu, zpěňte nakrájenou cibuli a papriku dokud nezesklovatí.
Přidejte prolisovaný česnek, rýži, olivy, řapíkatý celer, oregano a tymián, černý pepř a sůl. Pokračujte rajským protlakem. Krátce na to podlijte vývarem a duste, dokud není rýže měkká, přibližně 20 minut.
Krátce před dokončením přidejte krevety, nakrájené krabí tyčinky, petržel. Dochuťte citronem.
Podáváme s několika plátky avokáda nebo plátky uzeného lososa a nasekanými lístky koriandru. Já zvolil druhou variantu.