Masové koule s rajskou a knedlíkem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- na knedlíky: 1 kg hladké mouky
- 1 droždí
- asi 450-500 ml vlažné vody
- prášek do pečiva
- 2 vejce
- sůl
- na koule:1 kg vepřového masa(použila jsme mix)
- 2 vejce
- 2-3 polévkové lžíce sojové omáčky
- strouhanku
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- rajská omáčka: vše jsem dělala podle oka a podle chuti
- rajský protlak
- smetanu na vaření
- hladkou mouku
- bujón
- cukr
- sůl
- bobkový list
- nové koření
- celý pepř
Postup Masové koule s rajskou a knedlíkem
Postup přípravy receptu
-
KNEDLÍKY: hladkou mouku si nasypeme do velké misky, uděláme si důlek, do důlku rozdrobíme droždí, přidáme prášek do pečiva, zalejeme vlažnou vodou a necháme vytvořit kvásek, promícháme a necháme kynout.
Vykynuté těsto propracujeme, vytvarujeme z toho knedlíky a dáme vařit do osolené vody.
KOULE: maso si dáme do misky, přidáme 2 vejce, sojovku, sůl, pepř, grilovací koření a přidáme strouhanku, vypracujeme tužší těsto.
Dáme do ledničky, asi po půl hodině vytvarujeme koule a smažíme na pánvi.
OMÁČKA: rajčatové pyré si dáme do hrnce, rozředíme vodou a dáme vařit s bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem, vaříme asi 20 minut, vyjmeme koření, přidáme bujón, sůl, cukr.
Dochutíme podle své chuti, přidáme smetanu na vaření a zahustíme hladkou moukou s vodou.