Masové koule s rajskou a knedlíkem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

na knedlíky: 1 kg hladké mouky
1 droždí
asi 450-500 ml vlažné vody
prášek do pečiva
2 vejce
sůl
na koule:1 kg vepřového masa(použila jsme mix)
2 vejce
2-3 polévkové lžíce sojové omáčky
strouhanku
sůl
pepř
grilovací koření
rajská omáčka: vše jsem dělala podle oka a podle chuti
rajský protlak
smetanu na vaření
hladkou mouku
bujón
cukr
sůl
bobkový list
nové koření
celý pepř

Postup přípravy receptu

  1. KNEDLÍKY: hladkou mouku si nasypeme do velké misky, uděláme si důlek, do důlku rozdrobíme droždí, přidáme prášek do pečiva, zalejeme vlažnou vodou a necháme vytvořit kvásek, promícháme a necháme kynout.

  2. Vykynuté těsto propracujeme, vytvarujeme z toho knedlíky a dáme vařit do osolené vody.

  3. KOULE: maso si dáme do misky, přidáme 2 vejce, sojovku, sůl, pepř, grilovací koření a přidáme strouhanku, vypracujeme tužší těsto.

  4. Dáme do ledničky, asi po půl hodině vytvarujeme koule a smažíme na pánvi.

  5. OMÁČKA: rajčatové pyré si dáme do hrnce, rozředíme vodou a dáme vařit s bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem, vaříme asi 20 minut, vyjmeme koření, přidáme bujón, sůl, cukr.

  6. Dochutíme podle své chuti, přidáme smetanu na vaření a zahustíme hladkou moukou s vodou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!