Plněná, pečená vepřová kýta
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 700 g vepřové kýty
- pečená rajčata
- česnekovo-rajčatová směs
- uherská klobása
- čerstvá bazalka
- 2 mrkve
- 1/4 celeru
- 100 ml červeného vína
- 100 ml vývaru
- 50 ml olivového oleje
Postup Plněná, pečená vepřová kýta
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu si umyjeme a nakrájíme na řízky, ale maso neprokrojíme až do konce, ale necháme asi 1 cm neprokrojený. Klobásu nakrájíme na plátky. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky, ty vložíme do pekáče, zalejeme vínem a vývarem.
Každý plát masa potřeme česnekovo-rajčatovou směsí, poklademe plátkem klobásy, lístky bazalky a pečenými rajčaty. Tak naplníme celou kýtu,zafixujeme párátky, vložíme do připraveného pekáče, hodně potřeme česnekovo-rajčatovou směsí a přelijeme olivovým olejem.
Pečeme pod poklicí na 180°C, cca 1,5 hodiny. Po dobu pečení, maso přeléváme výpekem.
Hotové maso vyjmeme a uložíme v teple, výpek se zeleninou rozmixujeme a tímto sosem přelijeme maso, nebo přílohu.