Vepřová plec plněná,v papiňáku dušená
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 900 g vepřové plece (vcelku, nejlépe vyšší kus)
- 250 g hříbků (použila jsem směs z mrazáku)
- 250 g maďarské klobásy (použila jsem Dunajskou nakrájené na kostičky)
- 150 g Eidamu (použila jsem 30% nastrouhaného na hrubých slzičkách)
- svazek lahůdkové cibulky (5 ks nakrájené na jemné plátky)
- 1/2 pórku (nakrájeného na tenké kolečka)
- 1/2 červené papriky (nakrájené na kostičky)
- 2 stroužky česneku (prolisované)
- sůl
- mletý pepř
- 1 lžíce oleje
- dále budeme potřebovat
- 2 lžíce oleje
- 1 cibuli (větší, nakrájenou nadrobno)
- 300 ml vývaru
- 2 stroužky česneku (prolisované)
Postup Vepřová plec plněná,v papiňáku dušená
Postup přípravy receptu
-
Do kastrolu dáme rozehřát lžíci oleje, přidáme nakrájenou bílou část lahůdkových cibulek, nakrájenou klobásu a necháme restovat 5minut.
Poté přidáme nakrájené hříbky, malinko podlijeme a 15minut pod pokličkou podusíme.
Necháme vychladit a z vychlazeného odložíme 3lžíce stranou na pozdější využití do šťávy.
Do zbylé směsi vmícháme pórek, papriku, zelenou část lahůdkových cibulek a sýr.
Do očištěného a osušeného masa ostrým, delším nožem vyřízneme kapsu, kterou zlehka vytřeme solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
Kapsu naplníme, otvor zajistíme silnějšími párátky a pro jistotu i pro udržení tvaru ještě pořádně utáhneme nití.
V papiňáku na rozehřátém oleji orestujeme dosklovita nakrájenou cibuli.
Vložíme maso, do kterého jsme vetřeli trochu soli a necháme prudce ze všech stran zatáhnout. Podlijeme vývarem, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a uvedeme k varu.
Poté plamen ubereme na minimum a maso necháme dusit 55 minut.
Po ochlazení hrnec otevřeme a měkké maso vytáhneme. Do šťávy dáme odloženou část náplně, prolisovaný česnek a necháme přejít varem.
Maso nakrájíme na silnější plátky a podáváme se šťávou a rýží. Také můžeme maso tence nakrájet a podávat například jako studenou večeři.