Vepřová plec plněná,v papiňáku dušená

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

900 g vepřové plece (vcelku, nejlépe vyšší kus)
250 g hříbků (použila jsem směs z mrazáku)
250 g maďarské klobásy (použila jsem Dunajskou nakrájené na kostičky)
150 g Eidamu (použila jsem 30% nastrouhaného na hrubých slzičkách)
svazek lahůdkové cibulky (5 ks nakrájené na jemné plátky)
1/2 pórku (nakrájeného na tenké kolečka)
1/2 červené papriky (nakrájené na kostičky)
2 stroužky česneku (prolisované)
sůl
mletý pepř
1 lžíce oleje
dále budeme potřebovat
2 lžíce oleje
1 cibuli (větší, nakrájenou nadrobno)
300 ml vývaru
2 stroužky česneku (prolisované)

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu dáme rozehřát lžíci oleje, přidáme nakrájenou bílou část lahůdkových cibulek, nakrájenou klobásu a necháme restovat 5minut.

  2. Poté přidáme nakrájené hříbky, malinko podlijeme a 15minut pod pokličkou podusíme.

  3. Necháme vychladit a z vychlazeného odložíme 3lžíce stranou na pozdější využití do šťávy.

  4. Do zbylé směsi vmícháme pórek, papriku, zelenou část lahůdkových cibulek a sýr.

  5. Do očištěného a osušeného masa ostrým, delším nožem vyřízneme kapsu, kterou zlehka vytřeme solí, pepřem a prolisovaným česnekem.

  6. Kapsu naplníme, otvor zajistíme silnějšími párátky a pro jistotu i pro udržení tvaru ještě pořádně utáhneme nití.

  7. V papiňáku na rozehřátém oleji orestujeme dosklovita nakrájenou cibuli.

  8. Vložíme maso, do kterého jsme vetřeli trochu soli a necháme prudce ze všech stran zatáhnout. Podlijeme vývarem, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a uvedeme k varu.

  9. Poté plamen ubereme na minimum a maso necháme dusit 55 minut.

  10. Po ochlazení hrnec otevřeme a měkké maso vytáhneme. Do šťávy dáme odloženou část náplně, prolisovaný česnek a necháme přejít varem.

  11. Maso nakrájíme na silnější plátky a podáváme se šťávou a rýží. Také můžeme maso tence nakrájet a podávat například jako studenou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!