Krůtí (kuřecí) medailonky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

75 dkg krůtích prsou nebo kuřecích prsou
1 svazeček petrželové natě
50 dg žampionů
6 ks rajčat
2 stroužky česneku
1 větší cibule
3 lžíce rostlinného oleje
sůl
pepř
150 ml drůbeží vývar

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa nakrájíme na 8 kousků, cibuli a česnek nakrájímé nadrobno, žampiony a rajčata na plátky, lístky petržele nasekáme. Ve velké pánvi rozpálíme olej a medailonky opečeme, osolíme, opepříme a dáme stranou.

  2. Ve vypečeném tuku orestujeme cibuli a česnek, přidáme žampiony a petrželku a 3 minuty je opékáme.

  3. Přidáme rajčata a vydusíme je.

  4. Vrátíme medailonky, přikryjeme poklicí a ještě asi 6 minut dusíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!