Vepřová líčka s česnekem a majoránkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřových líček
- 100 ml hovězího vývaru
- 50 ml rostlinného oleje
- 1 mrkev + půl mrkve na ozdobu
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 300 g celeru + 50 g na ozdobu
- 4 větvičky majoránky
- 15 lístků majoránky do hotové omáčky
- 8 žampionů krájených na osminky
- 300 ml červeného vína
- 2 lžíce kvalitního rajského protlaku
- 150 ml vína Marsala
- 50 g másla nakrájeného na kostičky
- 1 lžíce sekané ploché petržele
- sůl, pepř
Postup Vepřová líčka s česnekem a majoránkou
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu rozpálíme olej, na který vložíme osolené a opepřené líčka. Zprudka je opečeme ze všech stran dohněda a poté je vyndáme. Přidáme trochu oleje a vložíme očištěnou a nakrájenou zeleninu, kterou orestujeme dotmava a ke konci opečeme česnek.
Přidáme protlak, zalijeme vínem a Marsalou, kterou necháme vyvařit a vložíme líčka. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka asi 4 hodiny. Maso vyjmeme, dáme stranou, ale udržujeme v teple. Omáčku přecedíme. Svaříme na potřebnou hustotu, zahustíme chlazeným máslem, přidáme lístky majoránky a dochutíme. Maso vrátíme do omáčky a prohřejeme.
Podáváme s jemnou bramborovou kaší a zdobíme upečenou zeleninou a žampiony, které promícháme se sekanou petrželí.