Vepřová kýta zapečená s lečem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřové kýty
- 1 větší cibule
- 4 bílé papriky
- 4 rajčata
- 1 malý rajský protlak
- 2 vejce
- olivový olej
- strouhaný parmezán (popř. eidam)
- sůl
- pepř
- červená paprika
- kari
- provensálské koření
Postup Vepřová kýta zapečená s lečem
Postup přípravy receptu
-
Plátky obalíme z obou stran ve směsi z červené papriky, kari a soli. Osmažíme na olivovém oleji z obou stran (ne zcela doměkka - budeme dopékat).
Připravíme si směs na lečo - osmahneme na drobno pokrájenou cibuli, pridáme na nudličky pokrájenou papriku a dusíme doměkka. Poté přidáme pokrájená rajčata (já nejprve spařím a oloupu), malý protlak, sůl, pepř a lžičku provénsálkého koření. Dusíme dalších cca 5-10 minut. Na konec přimýcháme vejce.
Do pekáče položíme vepřové plátky, na ně poklademe připravenou směs a posypeme parmezánem.
Zapékáme cca 20 minut. Výborné se štouchanými nebo vařenými brambory. Dobrou chuť:)