Caesar salát

Recepty, Saláty

Suroviny

1 hlávka římského salátu
2 kuřecí prsíčka bez kůže
olivový olej
sůl
pepř
opečené krutony z bílé bagety
1 kousek parmazánu v bloku
DRESINK
2 žloutky
2 sardelové filety
šťáva z 1 citronu
100 ml olivového oleje
2 lžičky dijonské hořčice
1 lžice balzamikového octa
1 lžička worcesterské omáčky
1 lžička strouhaného parmazánu
1 lžička medu

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké nudličky, promícháme s trochou oliv. oleje, okořeníme solí, pepřem (já poživám pikantní směs na gil) a necháme odležet.

  2. Salát omyjeme a listy dobře vysušíme. Osušení je důležité!!

  3. Listy salátu natrháme na kousky a připravíme do hlubší mísy.

  4. Salátový dresink uděláme tak, že všechny ingredience dáme do mísy a ušleháme ponorným mixérem. Vznikne nám tekutá krémová majonéza.

  5. Bagetu nakrájíme na kostičky a opečeme na oliv oleji (ja ji předtím šupnu na chvilku opéct na sucho do trouby a až potom ji peču na oleji, bageta se pak nenasákne olejem).

  6. Kuřecí maso osmahneme na pánvi na sucho asi 4 minuty, aby maso zůstalo šťavnaté. Necháme vystydnout a nakrájíme na proužky.

  7. Salát se servíruje pro každého zvlášť - na dno misky nebo talíře pokládáme listy salátu, obložíme kousky kuřete, opečenými krutony a zalijeme dresinkem.

  8. Na salát nastrouháme na plátky parmazán.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!