Kuřecí Caesar salát
Recepty, SalátySuroviny
- 1 ks římského salátu (hlava)
- 1 ks kuřecího prsa
- 1 ks francouzské bagety
- 2 lžíce balsamika
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl s pepř podle chuti
- parmezán podle potřeby
- Zálivka:
- 1 ks žloutku
- 2 ks stroužky česneku
- 1 PL plnotučné hořčice
- 2 PL balsamika
- 5 PL olivového oleje
- 1 PL parmezánu
Postup Kuřecí Caesar salát
Postup přípravy receptu
-
Opláchněte salát a nechte jej v ledničce, aby byl křupavý. Na přípravu krutonů nakrájíme plátky chleba na kostičky, rozložíme je na plech a dáváme do trouby předehřáté na 200°C opéci dozlatova.
Kuřecí prso naložte a potřete směsí balsamika, soli, koření a olivového oleje. Kuře usmažíme také dozlatova. Hořčicová zálivka: prolisujeme česnek a smícháme spolu s hořčicí, najemno nastrouhaným parmezánem a balsamikem. Do toho přidáme olivový olej a žloutek. Umícháme do krémovitá.
Z lednice a z vody vyjmeme salát, usušíme jej a na kousky natrháme. Na něj naklademe na kousky pokrájené kuře a krutony. Přes ně pak naléváme zálivku a sypeme nahrubo nastrouhaným parmezánem.