Kuřecí Caesar salát

Recepty, Saláty

Suroviny

1 ks římského salátu (hlava)
1 ks kuřecího prsa
1 ks francouzské bagety
2 lžíce balsamika
2 lžíce olivového oleje
sůl s pepř podle chuti
parmezán podle potřeby
Zálivka:
1 ks žloutku
2 ks stroužky česneku
1 PL plnotučné hořčice
2 PL balsamika
5 PL olivového oleje
1 PL parmezánu

Postup přípravy receptu

  1. Opláchněte salát a nechte jej v ledničce, aby byl křupavý. Na přípravu krutonů nakrájíme plátky chleba na kostičky, rozložíme je na plech a dáváme do trouby předehřáté na 200°C opéci dozlatova.

  2. Kuřecí prso naložte a potřete směsí balsamika, soli, koření a olivového oleje. Kuře usmažíme také dozlatova. Hořčicová zálivka: prolisujeme česnek a smícháme spolu s hořčicí, najemno nastrouhaným parmezánem a balsamikem. Do toho přidáme olivový olej a žloutek. Umícháme do krémovitá.

  3. Z lednice a z vody vyjmeme salát, usušíme jej a na kousky natrháme. Na něj naklademe na kousky pokrájené kuře a krutony. Přes ně pak naléváme zálivku a sypeme nahrubo nastrouhaným parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!