Caesar salát s krkovičkou
Recepty, SalátySuroviny
- 3 silnější plátky libovější krkovice
- grilovací koření
- olej
- 1 střední ledový salát
- 2-3 hrsti chlebových kostek ze staršího chleba
- hrst (2) nastrouhaného parmezánu
- Zálivka:
- 5 stroužků česneku - oloupané a utřené
- 175 ml majonézy (použila jsem Hellman´s Light)
- 5 lžic nastrouhaného parmezánu
- 1 lžička worcesterové omáčky
- 1 lžička Dijon hořčice
- 1 lžíce citrónové šťávy - více podle vlastní chuti
- 55 ml olivového oleje
- špetka soli
- špetka pepře
Postup Caesar salát s krkovičkou
Postup přípravy receptu
-
Na zálivku smícháme všechny ingredience, dochutíme dle vlastního uvážení a dáme do lednice odležet, aby se vše důkladně smíchalo a chutě prolnuly.
Plátky krkovice z obou stran posypeme grilovacím kořením a na rozehřátém oleji opečeme, dokud maso nezměkne. Odložíme a ponecháme na teplém místě.
Ve zbylém oleji opražíme nakrájené chlebové kostky, abychom získali krutony k salátu. Maso nakrájíme na tenké plátky.
Ve větší míse natrháme listy salátu a smícháme s připraveným dressingem. Na talíři na ně položíme maso, krutony a posypeme zbytky nastrouhaného sýra, případně můžeme trochu pokapat salátovým dressingem dle vlastního uvážení.