Caesar salát s krkovičkou

Recepty, Saláty

Suroviny

3 silnější plátky libovější krkovice
grilovací koření
olej
1 střední ledový salát
2-3 hrsti chlebových kostek ze staršího chleba
hrst (2) nastrouhaného parmezánu
Zálivka:
5 stroužků česneku - oloupané a utřené
175 ml majonézy (použila jsem Hellman´s Light)
5 lžic nastrouhaného parmezánu
1 lžička worcesterové omáčky
1 lžička Dijon hořčice
1 lžíce citrónové šťávy - více podle vlastní chuti
55 ml olivového oleje
špetka soli
špetka pepře

Postup přípravy receptu

  1. Na zálivku smícháme všechny ingredience, dochutíme dle vlastního uvážení a dáme do lednice odležet, aby se vše důkladně smíchalo a chutě prolnuly.

  2. Plátky krkovice z obou stran posypeme grilovacím kořením a na rozehřátém oleji opečeme, dokud maso nezměkne. Odložíme a ponecháme na teplém místě.

  3. Ve zbylém oleji opražíme nakrájené chlebové kostky, abychom získali krutony k salátu. Maso nakrájíme na tenké plátky.

  4. Ve větší míse natrháme listy salátu a smícháme s připraveným dressingem. Na talíři na ně položíme maso, krutony a posypeme zbytky nastrouhaného sýra, případně můžeme trochu pokapat salátovým dressingem dle vlastního uvážení.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!