Vepřová krkovička na žampionech
Recepty, OmáčkySuroviny
- 1 kg vepřové krkovice
- 3 střední cibule
- 250 g čerstvých žampionů
- plnotučná hořčice
- mletý kmín
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- hladká mouka na zahuštění (nebo hotová jíška)
- olej nebo sádlo
Postup Vepřová krkovička na žampionech
Postup přípravy receptu
-
Na drobno nakrájíme cibulku a restujeme ji na oleji nebo sádle. Maso nakrájíme na kousky nebo plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a lehce potřeme plnotučnou hořčicí.
Maso vložíme na osmaženou cibulku, posypeme mletým kmínem a sladkou paprikou. Podlijeme menším množstvím vody a necháme krátce povařit.
Asi po patnácti minutách zalijeme vodou a vaříme do měkka. Až je maso měkké, (cca za hodinku), přidáme nakrájené žampiony a pokračujeme ve vaření - už jen 20 až 30 minut. Poté zahustíme jíškou nebo hladkou moukou a jako přílohu podáváme rýži nebo houskové knedlíky.