Vepřová krkovička na žampionech

Recepty, Omáčky

Suroviny

1 kg vepřové krkovice
3 střední cibule
250 g čerstvých žampionů
plnotučná hořčice
mletý kmín
sůl
pepř
sladká paprika
hladká mouka na zahuštění (nebo hotová jíška)
olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Na drobno nakrájíme cibulku a restujeme ji na oleji nebo sádle. Maso nakrájíme na kousky nebo plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a lehce potřeme plnotučnou hořčicí.

  2. Maso vložíme na osmaženou cibulku, posypeme mletým kmínem a sladkou paprikou. Podlijeme menším množstvím vody a necháme krátce povařit.

  3. Asi po patnácti minutách zalijeme vodou a vaříme do měkka. Až je maso měkké, (cca za hodinku), přidáme nakrájené žampiony a pokračujeme ve vaření - už jen 20 až 30 minut. Poté zahustíme jíškou nebo hladkou moukou a jako přílohu podáváme rýži nebo houskové knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!