Vepřová kapsa s nivovým přelivem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřová kotleta
- šunka
- sýr gouda
- niva
- červená paprika
- koření
- olivový olej
- sůl
- pepř
- na přeliv:
- niva
- smetana 12%
- pepř
Postup Vepřová kapsa s nivovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si na širší plátky nakrájéme kotletu, každý plátek pak prokrojíme na kapsu, naklepeme.
Z trošky oleje, koření si uděláme směs, kterou pak potřeme vnitřek kapsy, z plátkového sýru, šunky, nivy a červené papriky, kterou si nakrájíme na pásky, uděláme balíček a ten vložíme do kapsy, spojíme párátky a celou kapsu osolíme, opepříme.
Rozpálíme olivový olej a kapsy opékáme. Po opečení je vložíme do trouby, aby se dopekly.
Do výpeku, který nám zbyl na pánvi přidáme nastrouhanou nivu, poté ředíme smetanou, opepříme. Jako přílohu doporučuji rýži nebo jakkoli upravané brambory, pro recept jsem zvolila domácí americké.