Vepřová kapsa s čočkovým překvapením
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 větší krkovičky (nebo kotlety)
- 1 větší cibule
- sůl, pepř
- slanina
- olej
- hrst zeleného ze zahrádky/dle možností (libeček, česneková nať, petrželka, pažitka)
- Nádivka:
- 100 g čočky
- 2 brambory
- 4 stroužky česneku
- 1 vejce
- sůl
- pepř
Postup Vepřová kapsa s čočkovým překvapením
Postup přípravy receptu
-
Nachystáme si nádivku: čočku uvaříme v troše vody do poloměkka (nenamáčíme předem!). Syrové brambory ostrouháme na jemno a vmícháme do čočky, osolíme, opepříme a hlídáme, aby se směs nepřipalovala díky škrobu, který obsahují brambory (podle potřeby trochu podléváme).
Do hotové směsi vmícháme vejce a prolisovaný česnek, necháme vejce srazit a dáme stranou. Nyní si nakrájíme na nudličky prorostlou slaninku a opražíme.
Krkovičku hodně naklepeme, osolíme, opepříme, naložíme nejdříve slaninku, na to nádivku=čočkovou směs, maso přehneme a spojíme jehlou/párátkem.
Nakonec osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli a na cibulový základ dáme zprudka opéct vepřové kapsy z obou stran. Vše přendáme do pekáče, podlijeme vodou, aby byla vidět (udělá výbornou šťávičku).
Pečeme cca na 220°C nejdříve zakryto, až maso dostává barvu a pak 15 minut dopečeme odkryté. Příloha: cokoli, ale stačí i čerstvý chlebíček.