Vepřová kapsa s čočkovým překvapením

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 větší krkovičky (nebo kotlety)
1 větší cibule
sůl, pepř
slanina
olej
hrst zeleného ze zahrádky/dle možností (libeček, česneková nať, petrželka, pažitka)
Nádivka:
100 g čočky
2 brambory
4 stroužky česneku
1 vejce
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nachystáme si nádivku: čočku uvaříme v troše vody do poloměkka (nenamáčíme předem!). Syrové brambory ostrouháme na jemno a vmícháme do čočky, osolíme, opepříme a hlídáme, aby se směs nepřipalovala díky škrobu, který obsahují brambory (podle potřeby trochu podléváme).

  2. Do hotové směsi vmícháme vejce a prolisovaný česnek, necháme vejce srazit a dáme stranou. Nyní si nakrájíme na nudličky prorostlou slaninku a opražíme.

  3. Krkovičku hodně naklepeme, osolíme, opepříme, naložíme nejdříve slaninku, na to nádivku=čočkovou směs, maso přehneme a spojíme jehlou/párátkem.

  4. Nakonec osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli a na cibulový základ dáme zprudka opéct vepřové kapsy z obou stran. Vše přendáme do pekáče, podlijeme vodou, aby byla vidět (udělá výbornou šťávičku).

  5. Pečeme cca na 220°C nejdříve zakryto, až maso dostává barvu a pak 15 minut dopečeme odkryté. Příloha: cokoli, ale stačí i čerstvý chlebíček.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!