Vejce s náplní z medvědího česneku
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 6 vajec
- 60 g másla
- 2 lžičky hořčice
- sůl
- pepř
- malá hrstka listů medvědího česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- kousek červené papriky
Postup Vejce s náplní z medvědího česneku
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Pak je oloupeme, přepůlíme a opatrně vyndáme žloutky. Bílky narovnáme na tácek.
V misce utřeme změklé máslo s hořčicí a žloutky, pak osolíme a opepříme. Listy medvědího česneku zakápneme olivovým olejem a rozmixujeme. Rozmixovanou hmotu přimícháme k máslu.
Vzniklou náplň přendáme do cukrářského sáčku se zdobící špičkou a náplň ozdobně nastříkáme do bílkových mističek. Kousek červené papriky nakrájíme na malé kostičky a půlky vajec s nimi ozdobíme. Před podáváním necháme chvíli v chladu.