Vejce s náplní z medvědího česneku

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

6 vajec
60 g másla
2 lžičky hořčice
sůl
pepř
malá hrstka listů medvědího česneku
1 lžíce olivového oleje
kousek červené papriky

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Pak je oloupeme, přepůlíme a opatrně vyndáme žloutky. Bílky narovnáme na tácek.

  2. V misce utřeme změklé máslo s hořčicí a žloutky, pak osolíme a opepříme. Listy medvědího česneku zakápneme olivovým olejem a rozmixujeme. Rozmixovanou hmotu přimícháme k máslu.

  3. Vzniklou náplň přendáme do cukrářského sáčku se zdobící špičkou a náplň ozdobně nastříkáme do bílkových mističek. Kousek červené papriky nakrájíme na malé kostičky a půlky vajec s nimi ozdobíme. Před podáváním necháme chvíli v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!